MOBA

Hej.

Så i mitt senaste inlägg pratade jag lite om trehjulingar men den här bloggen ska vara helt fokuserat på annat jag tycker det är roligt när jag inte kan vara ute på stan. Spel!

Det är så många roliga spel ute på nätet, säker har ni sett all marknadsföring som görs kring spel, både för mobila spel och konsol/pc-spel. Jag är mest inne på PC spel. Jag gillar de så kallade MOBA spel. Om ni kanske har hört talas om spel som LOL, DOTA2, HOTS, så är det dessa spel som är MOBA. MOBA står för Multiplayer Online Battle Arena, det betyder att i dessa spel är man flera spelare online som möter varandra i en spelplan, gemensamt för dessa spel är att man ska ta ner det andra lagets ”core” eller kärna. För att lyckas detta ska man ta sig igenom spelplanens olika hinder, det är för det mesta torn och fort som står i vägen och som skjuter på varje spelare om man kommer för nära. För att inte bli skjuten är det viktigt att spelaren närmar sig med sina ”minions”, då siktar tornet för dessa minions och inte spelaren. Dessa spel handlar väldigt mycket om strategi och man ska vara uppmärksam inte bara för dessa torn och minions utan även för var andra spelare finns.

Några av dessa spelmekaniker går också ut på att samla ihop, erfarenhetspoäng och pengar, med pengarna kan du köpa dig utrustning som gör karaktären starkare, bättre och dödligare och erfarenheter. Andra spel har bara nivåer som går upp genom att skaffa erfarenhet och det uppnås genom att motståndarlagets spelare och ta ner deras fort och torn. För att lyckas bäst med dessa är det viktig att titta på spelets minikarta och hålla mycket fokus på var dina och motståndarnas spelare är, så du inte står helt ensamt och bara dör och dör och dör…

Hoppas jag kan se nån av er på nåt av dessa spel, jag lirar DOTA, HOTS och Smite.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *