Knäskada

Hej på er! 

Var visst över ett år sed jag sist skrev här. Ett speciellt år i och med covid pandemin, för egen del var det dessutom präglat av en rätt tråkig händelse… några av grabbarna och jag på ATV-klubben var ute och lirade som vanligt, detta var i juni förra året alltså. Det hade regnat mycket under natten så underlaget var halt och även om jag älskar lera kan den vara riktigt lömsk. Kort sagt, jag vurpade och skadade vänstra knät så allvarligt så korsbandet slets av. Fy fan vilken smärta. Det blev operation och intensiv träning med sjukgymnasten – på distans i och med covid. 

Under sommaren när koronan verkade minska och man kunde ses utomhus mer brukade vi samlas i “korsbandsgruppen” och göra sjukgympan tillsammans. Alla hade av olika orsaker också skadat korbandet, de flesta hade också operas och hade som mål att kunna träna normalt igen så snart som möjligt. Det var ändå kul att lära känna dem, de flesta var idrottare, några var även elitidrottare, fotbollsspelare och dansare. Kände mig som hemma där, ha ha. Fyra av oss blev ett skönt gäng som fortsatte att träffas varannan vecka även efter att den ordinarie sjukgymnastiken stängdes ner pga corona, vi ska ses i helgen på en öl faktiskt, najs.

Är fortfarande inte återställd, bättre ja, så kan gå normalt nu, men träningen är lidande. Kanske tur i oturen då med corona, alla race har blivit inställda och verkar så bli även i år. Men fasen vad jag saknar att vara igång, skulle mer än gärna till och med cykla i hällregn nu om det kunde ge mig mitt normala knä tillbaka! All runt mig, inklusive sjukgymnasten säger att med tiden blir det bättre och att jag har bra förutsättningar att läka snabbare eftersom jag är van vid att träna. 

Så jag gör mina sjukgymnastik övningar varje dag och försöker att hålla humöret uppe. Har satsat mer på att lära mig mer om grön och nyttig kost under vintern, särskilt nu när jag inte kan träna som förr känns det viktigt att tänka ett varv extra kring vad jag stoppar i mig. Och i ärlighetens namn behöver jag något att fokusera på. Jag har även googlat runt på olika alternativa strategier och tips för ett hälsosammare liv, senast var det Antibody production and purification, tror jag det hette. Man lär sig nya saker av att googla runt!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *