Poolen – Din reträtt i vardagen

Att skaffa en pool är inte bara en investering för livet, utan något som kommer att förgylla varma sommardagar och skänka känslan av lyx hela året runt. Oavsett vilken typ du är finns det poolen för dig. Välj mellan runda, kvadrat eller ovala kreationer. Är du en fiberglasälskare eller föredrar du den klassiska familjepoolen med sin vita inramning?
En pool i trädgården är nog något de flesta förknippar med onåbar lyx. Men sanningen är att ett standard poolpaket kostar betydligt mindre än en småbil och är något som alla skulle kunna unna sig. Om du bara tänker på alla de onödiga utgifter som du säkert redan har i din vardag skulle det inte vara klokare att investera i både din familj och ditt välbefinnande? Visualisera längderna i det klarblåvattnet en sensommarmorgon eller en god drink vid poolkanten under kvällen. Varför inte bygga till ett pool tak och bada med familjen en regnig augustikväll?
Poolen har många syften och påståendet att den endast är till för att bada i är att ta sig vatten över huvudet. Poolens fördelar kan listas lång och bara fantasin sätter gränser för vad den kan användas till. Att motion är något de flesta svenskar får ångest över är ingen hemlighet, men tänk att kunna kombinera nytta med nöje. En halvtimmes simning motsvarar det dubbla på gymmet och fördelen med detta är att du har roligt under tiden. Eller varför inte använda din nya oas till ren avslappning? Glid ner i det tempererade vattnet som mäter runt 30 grader och läs din favoritbok. Eller är du den som har svårt att få vardagspusslet att gå ihop, kanske jobbar du för mycket? Använd poolen som en familjeangelägenhet och samla ihop flocken utan att det känns krystat. Bada tillsammans och avsluta kanske kvällen med en grillning och ett glas vin vid poolkanten. Förbättringar har skett genom åren när det kommer till poolkvalitet och de tjocka gulnande lamporna och de alldeles för höga stegarna från 90-talet är idag ett minne blott. Dagens teknologi ger dig både LED lampor med ett vackert sken samt stegar som i anpassad för bästa komfort. Även kostnaden för pooluppvärmning och filter har minskad avsevärt med dagens nya modeller. Dagens pumpar drar betydlig mindre ström än sina föregångare och kostnaden av uppvärmningen av din pool är mycket längre än tidigare.
Det finns ett par saker som du dock ska ta i beaktning när det kommer till införskaffandet av din nya pool. Först och främst ska du se till att din pool placeras i söderläge. Detta för att få ut så mycket så möjligt av soltimmarna som skänker många ljuva stunder i vattnet. Det andra är att din pool inte ska vara belägen allt för nära träd och buskar som kan göra att löv och insekter faller i. Se också till att poolen ligger i lä eftersom blåsiga baddagar för tankarna tillbaka till trånga stränder. Efter att ha sett ut en ultimat placering av din pool är det bara dags att välja modell och sedan är det bara att njuta i många år framöver.